Sisällä interieur & gifts - de mooiste woonaccessoires voor jouw interieur

De mooiste woonaccessoires voor jouw interieur

Woonaccesssoires & interieur

Sisällä interieur & gifts - de mooiste woonaccessoires voor jouw interieur

Interieur

Officieel verwijst “interieur” naar de binnenkant van een object. Er wordt echter over het algemeen de inrichting van een auto, een boot, een huis of een vergelijkbare ruimte bedoeld.

Beroepen die zich met het interieur bezighouden, onder andere interieurontwerpers en -stylisten. Zij richten zich op het aanpassen dan wel verbeteren van zowel de praktische kanten van een interieur als ook de ‘look-and-feel’. Door de grote hoeveelheid aan DHZ-programma’s op televisie heeft deze beroepsgroep meer bekendheid gekregen en is daarmee ook veel toegankelijker geworden voor een grotere doelgroep.

10 verschillende interieur stijlen

Er zijn heel veel verschillende stijlen te onderkennen voor je interieur. Maar de allerbelangrijkste is wel dat het jouw stijl is. Het gaat tenslotte ook om jouw woning en het is belangrijk dat je jezelf er heerlijk thuisvoelt. Natuurlijk is het leuk om de nieuwste trends te volgen en toe te passen in je interieur, maar selecteer vooral datgene wat bij jouw persoonlijkheid en levensfase past.

 • Een Scandinavisch interieur
  Deze stijl heeft een cleane uitstraling. Je zult hier niet snel sierlijke details in terug zien, maar juist strakke lijnen. Daarbij worden er vaak zachte kleuren gebruikt en voeren natuurlijke materialen de boventoon. Tips voor een Scandinavisch interieur: maak gebruik van strakke vormgeving, blijf bij lichte kleuren (wit of pasteltinten), kies waar mogelijk voor natuurlijke materialen (vooral hout) en voeg gedurfde patronen en geometrische vormen toe.
 • Een landelijk interieur
  De landelijke interieurstijl is warm en knus, het voelt als een warme deken en komt gemoedelijk en gezellig over op iedereen die zich erin onderdompelt. De meubels zijn vaak wat sober maar functioneel. Zo zijn een grote bank en heerlijke fauteuils onmisbaar. Tips voor een landelijk interieur: gebruik veel wit, witgrijs en naturel in je kleurenpalet, laat materialen als hout, linnen, katoen en gietijzer terugkomen, durf robuuste meubels en accessoires te gebruiken en laat elementen van het boerenleven terugkomen.
 • Een industrieel interieur
  De industriële stijl biedt een mooi contrast op het landelijke interieur. Het is veel strakker, met harde materialen als bijvoorbeeld staal. Tips voor een industrieel tintje in jouw interieur: bedenk dat deze stijl is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en -interieurs uit de 19e en 20e eeuw, hou het functioneel (niet te veel tierelantijntjes), voeg ruwe materialen als beton en metaal toe en combineer dit met hout.
 • Een bohemian interieur
  Waar veel zigeuners in Frankrijk zeiden afkomstig te zijn uit Bohemen, werd bohémien een bijnaam voor de zigeuner. Een bohemian interieur- of levensstijl kent dan ook overeenkomsten met die van de zigeuners of vrije reizigers van vroeger. Typerend in een bohemian interieur: voeg zo veel mogelijk kleur toe, ook aan printjes kun je nooit genoeg hebben, gebruik veel stoffen, kleedjes en kussens en natuurlijke materialen zijn belangrijk, net als voldoende groen.
 • Een minimalistisch interieur
  Bij deze interieurstijl is de inrichting strak, eenvoudig en vooral functioneel. Onnodige accessoires en decoratie worden maar in kleine mate toegevoegd. Vaak zijn de elementen die in een minimalistisch interieur staan van goede kwaliteit en heeft men een voorliefde voor echte designstukken. Met deze tips geef je jouw interieur een minimalistisch tintje: zorg voor veel licht in de woonkamer,  in de woonkamer, less is more dus gebruik niet te veel meubels en accessoires, kies voor rustige natuurtinten en hou ook de raamdecoratie rustig.
 • Een klassiek interieur
  Antieke meubels, symmetrie, ornamenten en donkere houtsoorten passen binnen deze stijl. Een klassiek interieur heeft een rijke uitstraling. Qua meubels ga je vooral voor groot en comfortabel. Tips voor een klassiek tintje: kies grote meubels die luxe en comfort uitstralen, opvallen mag! Grote kroonluchters zijn de perfecte verlichting, materialen als marmer, keramiek en donker hout passen hier goed bij en qua vormen kies je het liefst voor sierlijk en organisch.
 • Een oriëntaals interieur
  Deze stijl laat zich inspireren door de vormgeving en gebruiken uit Aziatische landen en haalt het Verre Oosten naar ons koude kikkerland. Warme kleuren en natuurlijke materialen zie je zeker terug in een oriëntaals interieur. Ook mozaïek, handgeweven kleden en lantaarns zijn terugkerende elementen. Tips voor een oriëntaals tintje: een houten vloer hoort bij de warme uitstraling van een oriëntaals interieur, hou de kleur van de muren neutraal, de kunst moet er vanaf spatten, kies meubels die een oriëntale uitstraling hebben, en kleuren en patronen mogen niet ontbreken.
 • Een romantisch interieur
  Dit is eigenlijk een mix van de landelijke en klassieke stijl. Deze twee gecombineerd zorgen voor dat nostalgische en dromerige wat kenmerkend is voor een romantisch interieur. Zo voeg je wat romantiek toe aan jouw interieur: hou de basis licht en combineer dit met aardetinten, voeg zachte materialen en stoffen toe en combineer deze met hout, voor de nostalgie kun je geheel losgaan met de accessoires, denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes van het gezin en tot slot zijn planten en bloemen onmisbaar.
 • Een vintage interieur
  Bij een vintage interieur draait het om de meubelen. Vintage wordt overigens vaak verward met retro, maar ze zijn zeker niet dezelfde stijl. Vintage is oud en retro lijkt oud. Bij vintage draait het om authenticiteit en het liefst zie je dat bepaalde stukken al eerder gebruikt zijn. Zo geef jij jouw interieur een vintage tintje: ga op zoek naar authentieke spullen die minimaal dertig jaar oud zijn, combineer deze spullen met je huidige stijl, koop niet alles vintage, maar houd ook wat onderdelen nieuw, de kleuren blijven bij wit- en bruintinten.
 • Een retro interieur
  In tegenstelling tot het vintage interieur bestaat een retro interieur vaak uit nieuwe stukken en richt zich vooral op de jaren 60 en 70. Dit is goed terug te zien in het gebruik van kleuren en patronen die typerend zijn voor deze tijd. Ook de ronde vormen van de poten van banken, tafels en kasten doen sterk denken aan deze periode. Een retro tintje aan jouw interieur geven? Meubels met ronde hoeken zorgen al snel voor het retro-gevoel, wees niet bang om je wand van een opvallende print te voorzien, echte retrokleuren zijn oranje, geel en bruin en ook het gebruik van plastic in het interieur past bij de retrostijl.

En nu jouw interieur

Duizelt het je al na het lezen van zoveel verschillende mogelijkheden? Of pas je eigenlijk niet helemaal in 1 hokje? Dan kun hebben we altijd nog de 11e woonstijl, namelijk het eclectische interieur. De betekenis van eclectisch is eigenlijk “kiezen voor het beste”, waarbij je een soort mengelmoes maakt van verschillende woonstijlen die al bestaan. Daarbij voeg je kenmerken die jij het leukst vindt van bijvoorbeeld een landelijke woonstijl of industrieel interieur toe aan je eigen interieur. Zo wordt je interieur de spiegel van je persoonlijkheid.

Wanneer je de winkel van Sisällä interieur & gifts binnenloopt (of een kijkje op de webshop neemt) voel je vooral een combinatie van de Scandinavische stijl gecombineerd met natuurlijke en bohemian invloeden. En een vleugje romantiek of zelfs industrieel. Kortom … voor vrijwel elke interieurstijl biedt Sisällä meubels, woonaccessoires en decoratie. Kom je snel eens bij ons shoppen voor je interieur?

Contactgegevens Sisällä

Sisällä interieur & gifts
Grote Noord 116
1621 KL  Hoorn (NH)

website: https://www.sisalla.nl
e-mail: info@sisalla.nl