hoeveel inch laptop

Hoeveel inch laptop? Wil je graag een nieuwe laptop kopen? Dan is het belangrijk om te weten hoeveel inch je nodig hebt. De meeste laptops zijn er in verschillende formaten, van 6 tot 17 inch. Maar welk formaat is nu geschikt voor jou?

Hoeveel inch laptop?

Table of Contents

Hardware tips

Hoeveel inch laptop?

De eerste stap is het opmeten van je laptop. Dit kan met een simpele meetlint of een liniaal. Meet de lengte en breedte van het scherm, dit is de inch maat van je laptop. De meeste laptops zijn tussen de 13 en 17 inch. Het formaat van je laptop hangt af van wat je ermee wilt gaan doen. Als je veel gaat reizen of onderweg bent, dan is een kleinere laptop fijner omdat deze makkelijker mee te nemen is voor thuis gebruik.

Als je de laptop voornamelijk thuis gaat gebruiken, dan is een grotere laptop fijner. Dit komt omdat het beeldscherm dan groter is en je dus makkelijker teksten kunt lezen of documenten kunt bewerken. Een groot nadeel van een grote laptop is dat deze minder makkelijk mee te nemen is Voor werk of school.

Als je de laptop gaat gebruiken voor werk of school, dan is een laptop met een beeldscherm van 15 inch fijn. Dit is een goede maat om documenten op te lezen of te bewerken. Een laptop met een beeldscherm van 17 inch is ideaal als je veel met grafische programma’s werkt of veel foto’s gaat bewerken.

Welke inch maat je laptop heeft, hangt dus af van wat je ermee wilt doen. Als je de laptop voornamelijk thuis gaat gebruiken, dan is een grotere laptop fijner. Maar als je de laptop vaak meeneemt, dan is een kleine laptop beter. Bedenk dus goed wat je belangrijk vindt voordat je een laptop aanschaft.

Inch maat laptop berekenen

De meeste laptops zijn verkrijgbaar in verschillende inch maten. Zo is er bijvoorbeeld een 15 inch laptop en een 17 inch laptop. De maat van het beeldscherm wordt uitgedrukt in inches. hoeveel is een inch? 1 inch is 2,54 cm. Dit betekent dat een 15 inch laptop 38,1 cm breed is en een 17 inch laptop 43,2 cm breed is.

De beelddiagonaal van een scherm wordt gemeten van de hoek van het ene bovenste punt naar het tegenoverliggende punt aan de onderkant. Als je weet hoeveel inch je laptop beeldscherm is, kun je gemakkelijk berekenen hoe breed het is.

Om de inch maat van je laptop te berekenen, neem je de lengte van het beelddiagonaal en vermenigvuldig je dit met 2,54. Dus als je laptop een beelddiagonaal heeft van 15 inch, is de breedte 38,1 cm. Als je laptop een beelddiagonaal heeft van 17 inch, is de breedte 43,2 cm.

Voor welke laptop ga jij nu de de inch maat weet?

Als je een laptop wilt kopen, is het belangrijk om te beslissen wat voor soort laptop je precies wilt. Wil je een compacte laptop die makkelijk mee te nemen is? Of kies je liever een grotere laptop met een betere beeldschermresolutie? De keuze is aan jou!

Eén van de factoren die bepalend is voor de grootte van je laptop, is de inch maat. Hoe groter het scherm, hoe groter de laptop. Maar hoeveel inch is nu precies geschikt voor jou?

In dit artikel heb je gelezen wat de ideale inch maat is voor jouw situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt, weet jij nu hoeveel inch laptop je hebt?