aluminium typeplaat laten maken

Aluminium typeplaat laten maken? Bij Replato vind je aluminium typeplaten van de beste kwaliteit

Aluminium typeplaat

Inhoudsopgave

naamplaten en typeplaten

Aluminium typeplaat laten maken

Aluminium is het meest populaire materiaal voor het maken van de typeplaat. De reden hierachter is simpel. Aluminium profielen zijn gemakkelijk te bedrukken en zeer sterk. Hierdoor kunnen wij uw nieuwe aluminium profiel eenvoudig monteren precies zoals u dat wenst.

Omdat aluminium gemakkelijk te verwerken is, zijn aluminium profielen in verschillende diktes verkrijgbaar. De meest voorkomende dikte is 1 mm. Replato produceert aluminium producten in de volgende diktes: 0,5 – 1,0 – 1,5 – 2,0 en 3,0mm.

Denk je aan aluminium profielpanelen, dan denk je meteen aan rechthoekige panelen. Naast rechthoekige profielen zijn er ook vormen zoals rechthoekige of ronde profielen met afgeronde hoeken leverbaar.

Industriële aluminium typeplaat

Metalen informatie plaatjes voor de industriële markt worden in allerlei verschillende substanties geproduceerd om aan tal van eisen en hardheidseisen te voldoen. Een van de meest populaire keuzes, aluminium biedt een uiterst veerkrachtige oplossing met veel flexibiliteit. Het materiaal is ook uiterst licht, waardoor het kan worden gebruikt in diverse industrieën, zelfs de ruimtevaart is hierin geen probleem.
 

Een van de stevigste materialen voor informatie markering is roestvrij staal. Dit metalen substraat geniet de voorkeur omdat het bestand is tegen jarenlange slijtage. Houd in gedachten dat roestvrije platen slechts zo duurzaam zijn als het proces dat u kiest. Bijvoorbeeld, inkt gedrukt op roestvrij staal zal niet tientallen jaren meegaan zoals het materiaal zelf. Typeplaten van kunststof zijn geschikt bij bijzondere designs met een opvallende kleur of een niet veel voorkomende vorm. De mogelijkheden bij een typeplaat van dit materiaal zijn dus groter dan bij RVS en aluminium. 

Waar worden aluminium typeplaten voor gebruikt?

Typeplaten geven enorm belangrijke informatie mee aan een product en worden ontwikkeld voor allerlei verschillende producten. Typeplaten hebben een breed scala aan toepassingen in industrieën over de hele wereld. Enkele van de belangrijkste toepassingen blijven in de transportmarkt, waar vliegtuigen, boten en vrachtwagens gebruik moeten maken van extreem duurzame naamplaten. 

Industriële naamplaten worden ook vaak gebruikt om productieapparatuur in de energie- en olie- en gasindustrie te markeren. Typeplaten kunnen soms worden voorzien van een bedrijfslogo en bevatten vaak nuttige informatie die de klant zou moeten weten. Enkele voorbeelden van productgegevens die vaak op dergelijke labels en dataplaten staan, zijn ontwerpnummers, specificaties, productie-informatie en identificatienummers.

Typeplaten | De verschillende drukmethodes

Bij het maken van een aluminium typeplaat zijn er verschillende print methodes die gebruikt worden, namelijk zeefdrukken en digitaal printen. Bij het zeefdrukken van een aluminium typeplaat wordt er inkt in de bovenste laag (ofwel de huid) van geanodiseerd aluminium gedrukt. 

het aluminium is zo behandeld dat de inkt in de open poriën van het materiaal gedrukt wordt, hierdoor is het materiaal slijtvaster dan wanneer de inkt bovenop het aluminium zou liggen. Bij digitaal printen wordt de inkt direct op het plaatmateriaal geprint en is haarscherp printen op 1440 x 1440 DPI zeker haalbaar. Dit bedrukken vindt voornamelijk plaats op folies, doek- en plaatmateriaal. Het verschil met zeefdrukken is dat er bij digitaal printen in één keer drukken full colour geprint kan worden.

De aluminium typeplaten van Replato

Replato naam-en typeplaten industrie is een onderneming onder Enschede die al sinds 1913 naamplaten en typeplaten verkoopt in verschillende maten. Er zijn de laatste 100 jaar al meer dan een miljoen naamplaten geproduceerd waardoor de producten van Replato te zien zijn door heel het land! 

De productie is voornamelijk gericht op industriële bedrijven die plaatjes (bijvoorbeeld een aluminium typeplaat) nodig hebben voor op hun producten. Deze plaatjes worden gemaakt in de 2500m2 grootte productiefabriek, gevestigd in Almelo. In deze fabriek staan de meest geavanceerde machines om aluminium en andere materialen te graveren, frezen, laseren, lamineren en bedrukken. 

Contactgegevens voor een aluminium typeplaat

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige Links